Kartering

Vår karteringsverksamhet

Arbete med att skapa hållbar utveckling pågår kontinuerligt. För att på ett överskådligt sätt kunna dokumentera och strukturera de lokala kunskaperna har vi arbetat med kartering av specifika platser och deras betydelse. Dessa platser har prickats in på kartor och namn samt betydelse har utretts. Det material som kommit fram hittills kommer att dokumenteras för eftervärlden och samarbete med ytterbyns skola har inletts där eleverna i höst kommer att erbjudas guidade turer med naturupplevelser och kulturella historia.

Hösten 2007 kommer grupper att arbeta med det kulturella fisket och kartlägga de gamla fiskeplatserna samt följa fiskets utveckling. Välkommen med i det arbetet.

SLU´s Anders Tivell och Gaia Foundation har varit behjälplig i vinterns arbete där de delgivit oss Gaia´s karteringsarbete i Amazonas och Afrika. Läs mer om Gaia´s arbete på www.gaiafoundation.org.

Anders Tivell och Mr.Bradley

Mr.Bradley, Kanada och Anders Tivell, SLU Uppsala.

 

Studiecirklar

Tidvis driver vi studiecirklar i kartering, håll utkik efter kommande anslag på den här webbsidan samt affischer/annonser.

 

Mer information

Gaia Foundation (Extern länk)
Anders Tivell, SLU (Extern länk)

Hem : Kustringen : Projekt : Nyheter : Arkiv : Sajtkarta : Kontakta oss
©Copyright Kustringen, 2011
Produktion & design: Distinct Design Nordic, 2007